Obecná ustanovení obchodního zákoníku. - Stuna, S.
Úvodné ustanovenia prvej časti zákona upravujú rozsah pôsobnosti zákona, ako aj pojem podnikanie a podnikateľ. Dôsledné oddelenie pojmu podnikateľ a podnik. Úprava podnikania zahraničných osôb v ČSFR. Úprava tradičného inštitútu obchodného práva - obchodného registra vedeného súdmi a princípov účtovníctva podnikateľov a ochrany podnikateľov pred tzv. nekalou súčasťou.