Podnikatel a národní hospodářství. Úvod do tržní ekonomie. Podnikatelské minimum. - Pudlák, Jan
Prosperita firmy závisí sčasti na vlastnej činnosti, sčasti na situácii v odvetví a sčasti na stave ekonomiky ako celku. Analýze základných pojmov a vzťahov v ekonomike ako celku: produktu, výdavkov, dopytu, dôchodkom, multiplikačným javom vo výdavkoch, cyklickému kolísaniu ekonomiky, hospodárskemu cyklu, inflácii, úrokovej miere, peniazom, politike lacných a drahých peňazí, hospodárskej politike, konkurenčnému prostrediu a úlohe očakávaní v ekonomike.