Right-side-up organization. - Richards, P.
Oproti tradičnej organizačnej štruktúre vo forme pyramídy, je účelné stupňovitú štruktúru organizácie postaviť naopak, takže podľa toku činností sa na vrchole namiesto vrcholového vedenia umiestnia zákazníci podporovaní pracovníkmi "prvej línie". Posilňuje sa participatívne riadenie a zvyšovanie produktivity. Popis rolí jednotlivých stupňov a vzťahov medzi nimi.