Skrátené pomenovacie útvary v doprave. - Petrovský, A.
Význam skracovania výrazových prostriedkov. Druhy skrátených pomenovacích útvarov v doprave. Jednoduché slovné skratky, iniciálové skratky, a skrátené názvy, pomocou nich vytvorené. Skrátené názvy medzinárodných dohovorov, vytvorené podľa miesta ich uzavretia. Akronymá, skrátená frazeológia, písmenové kódy a značky.