Spoľahlivosť dopravných systémov. - Mikolaj, J.
Pojem spoľahlivosti dopravného systému a metódy jej skúmania. Funkčnosť systému ako jediné kritérium technickej spoľahlivosti v interakcii s prostredím. Posúdenie súbornej spoľahlivosti systému. Vzťah frekvencie chýb v závislosti na čase a vzťah skutočnej a ideálnej náhodnosti chýb.