Ekologická politika a ekonomické nástroje v silniční dopravě. - Martinů, P.
Prehľad možností zníženia negatívnych účinkov cestnej dopravy na životné prostredie. Dane a ekologické palivo a daňová stimulácia ekologicky vhodných vozidiel. Konkrétne opatrenia v niektorých štátoch EHK a skúsenosti s nimi. Daňová podpora rozvoja alternatívnych palív.