Účetnictví a kapitálový trh - důsledky pro Československo. - Samuels, J.M
Úloha finančného účtovníctva, jeho význam na kapitálových trhoch v trhových ekonomikách. Nevyhnutné procedúry vedúce k číselnému údaju (k meraniu) zisku. Úloha revízie účtov (auditu) vo finančnom výkazníctve. Zlaďovanie účtovníctva a revízie účtov v Európskom spoločenstve. Zabezpečovanie účinnosti trhu cenných papierov. Nevyhnutnosť rozhodnutia Česko-Slovenska v otázke prijatia jedného - vo vyspelých oblastiach používaného - účtovného systému.