Normativní úprava finančního účetnictví a finančních (účetních) vykazů - národní úpravy. - Schroll, R.
Pri tvorbe účtovníckych noriem, účtovných osnov, smerníc, atď., sa musí rešpektovať celé ekonomické a právne prostredie. Článok sa obmedzuje na národnú úpravu účtovníctva v štátoch s tržným hospodárstvom, a to najmä v SRN a Francúzsku.