Možnosti vzniku holdingov v procese veľkej privatizácie. - Magvaši, P.
V procese transformácie vlastníckych vzťahov priemyselných organizácií dochádza po procese decentralizácie k účelovému spájaniu sa podnikateľských subjektov, a to ako tuzemských, tak aj zahraničných. Vytvárajú sa kapitálové združenia, ktorým je aj účastinná spoločnosť holdingového typu. Charakteristika holdingových účastinných spoločností. Možnosti tvorby holdingových spoločenstiev v procese veľkej privatizácie.