Obchodní společnosti v ČSFR. - Stuna, S.
Pojem a všeobecná charakteristika obchodných spoločností. Právne formy obchodných spoločností. Pramene právnej úpravy obchodných spoločností. Založenie a vznik obchodných spoločností. Zrušenie a zánik obchodných spoločností. Právne formy obchodných spoločností podľa obchodného zákonníka: komanditná spoločnosť; spoločnosť s ručením obmedzeným; účastinná spoločnosť.