Problemy, perspektivy i social'naja napravlennost' akcionirovanija. - Leonov, S.
Náor, že hlavnou formou deetatizácie bude vytváranie účastinných spoločností. Skúmanie otázok, čo sťažuje tvorbu účastinných spoločností, aké sú perspektívy tejto formy vlastníctva, či jej rozširovanie povedie ku kapitalizmu, alebo k socializmu. Záver, že účastinná forma umožňuje vlastniť účastiny prakticky všetkým členom spoločnosti a preto je zlučiteľná so socializmom.