Transformační proces čs. ekonomiky a adaptace podnikové sféry. 2. - Zima, Z.
Vytvorenie fungujúceho trhového prostredia je kľúčovou otázkou podnikateľského správania sa subjektov, čo je spojené s dokončením procesu privatizácie, rozvinutím bankovej sféry a s komplexnosťou pôsobenia nástrojov fiskálnej a monetárnej politiky. Pre ČSFR majú veľký význam formy otvorenia ekonomiky svetu a likvidácia výhod monopolných výrobcov. Charakteristika súčasného stavu prípravy podnikov na trhové prostredie a ich adaptáciu.