quality-based capital decisions process. - Rosenfeld, M.
Spoločnosť Alcoa, s objemom kapitálových investícií vo výške 900 miliónov dolárov v r. 1989 konštatovala znižovanie pomeru príjmov k vynaloženému kapitálu oproti konkurencii. Na zdokonalenie rozdeľovania kapitálu do svojich podujatí vytvorila výbor špičkových pracovníkov na preskúmanie rozhodovacích procesov alokácie. Výsledkom bolo vytvorenie prepracovanej metodiky na alokáciu kapitálu. Podrobný popis skúmaných vstupných údajov, nástrojov analýzy a rozhodovacieho modelu.