Rozwój w warunkach luki technologicznej. Wnioski z badan empirycznych. - Matusiak, B.
Pod technologickou medzerou sa rozumie technologická zaostalosť. O výsledkoch výskumu univerzity v Lodži o zaostalosti technológie spracovateľského priemyslu v 103 podnikoch v r. 1990. Priemerná technologická zaostalosť oproti zahraničným firmám. Zaostalosť rátaná pomocou nákladov nevyhnutných na dosiahnutie technickej úrovne vzorných firiem.