Zákon bude chránit spotřebitele. - Ministrová, M.
Podstatnou súčasťou trhovej ekonomiky je systém ochrany spotrebiteľa, zrovnoprávňujúceho ho s podnikateľom. Jeho základným predpokladom je legislatívne zabezpečenie spotrebiteľských práv a záujmov. Budovanie systému ochrany spotrebiteľa v ČSFR prihliadajúceho na medzinárodné skúsenosti a legislatívu ES. Charakteristika návrhu zákona o ochrane spotrebiteľa a ďalších legislatívnych opatrení.