Swiatowy rynek ropy naftowej i jego perspektywy. - Chojna, J.
Dovoz ropy do Poľska, jej ceny a platenie v devízach. Zmeny na trhu ropy v r. 1950-1990 na svetovom trhu. Krátkodobá prognóza. Dlhodobé perspektívy. Svetová spotreba ropy v r. 1989-1990 a prognóza na r. 1991. Svetové zásoby ropy na r. 1990-2050.