Problémy sociální charty. Evropská společenství. - Tíkal, S.
Snahy presadiť sociálnu dimenziu jednotného trhu ES vyvrcholili v spracovaní a prijatí Charty základných sociálnych práv zamestnancov (Sociálnej charty). Charta má upevňovať už dosiahnuté výsledky a zabezpečiť, aby efekty jednotného trhu viedli k zlepšeniu zamestnanosti a životných a pracovných podmienok občanov ES. Charakteristika zmyslu a cieľa Sociálnej charty.