Deming demystifies the "black art" of statistics. - Gabor, A.
Štatistická revolúcia vo výrobe USA a podiel Deminga na uplatnení štatistiky pre zabezpečenie akosti produkcie pred vojnou a počas Druhej svetovej vojny. Popis niektorých realizovaných projektov štatistickej kontroly a ich výsledky. Práce na sčítaní ľudu v USA.