<Die> Frühgeschichte der Demographie vor Malthus. - Neurath, P.
Pojednanie o tom, prečo znamená Malthus obrat vo vývoji demografie na modernú vedu. Prehľad najstarších známych citácií našej civilizácie. Podrobnejšia prezentácia anglickej školy politickej aritmetiky, nemeckej univerzitnej štatistiky, francúzskych demografických myšlienok i politiky a teologických demografov.