Staří lidé: neúnosné břemeno? Nová demografická studie Mezinárodní organizace práce.
Starnutie obyvateľstva je realitou vo väčšine krajín ES. Podľa prepočtov sa v krajinách ES do r. 2025 zvýši počet ľudí starších ako 65 rokov o 21 miliónov a počet aktívnych ľudí vo veku 20-39 rokov klesne viac ako o 15 miliónov. Najväčší rast zaznamená skupina nad 80. rokov. Zvýšenie pôrodnosti ako činiteľ spomalenia procesu starnutia obyvateľstva. Dopady starnutia obyvateľstva na dôchodkové zabezpečenie.