Ethische Ökonomie als Synthese von ökonomischer und ethischer Theorie. - Koslowski, P.
Analýza podmienok efektívneho prideľovania zdrojov pre dané ciele, zatiaľ čo etická teória analyzuje podmienky, za ktorých možno individuálne a sociálne ciele ospravedlniť a vybrať spomedzi iných cieľov. Náčrt syntetizujúceho pohľadu, niektoré postrehy, súvislosti a dôsledky.