Naukojemkije proizvodstva, ich razmeščenije i razvitije. - Nikolajev, N.
Nedostatky v inovačnej činnosti v ZSSR. Nízke využitie palív a energie a vysoká miera odpadu z výroby. Klasifikácia náročnosti výroby a miera zaostávania ZSSR za vyspelými štátmi. Vytváranie medziodvetvových vedeckotechnických komplexov. Opatrenia na rozvoj malých a stredných podnikov. Formy medzinárodnej spolupráce.