NTP i konversija: problemy vzaimodejstvija. - Smirnov, A.
Vojenská technológia ako organická súčasť vedeckotechnického pokroku (VTP). Rozdiely v rôznorodnosti a tempách zmien vojenskej a civilnej technológie. Konverzia vojenskej výroby. Pozitívna a negatívna úloha vojenskej technológie v rozvoji VTP.