Some comments on sampling optimization. - Schneeberger, H.
Neymanovo pravidlo palca pri určovaní optima s viac ako 100 perc. vzorkovaním vedie vždy k lokálnemu minimu variancie priemeru. Zovšeobecnenie dvojrozmernej rektilineárnej stratifikácie a výsledky v relatívnych minimách, maximách a v sedlových bodoch zovšeobecnenej variancie.