What is the critique of the mathematization of economics? - Beed, C.
Pokus o systematické zhodnotenie námietok proti matematizácii ekonómie za posledných 70. rokov. Identifikuje sa sedem hlavných námietok od tvrdenia, že axiómy matematickej ekonómie nezodpovedajú javom skutočného sveta, až po ich označovanie za ozdobu slúžiacu spoločenským a politickým cieľom. Aj obhajoba tejto matematizácie má svoje obmedzenie.