Racionalizácia výkonu štátnej správy.
Automatizovaný informačný systém miestnej štátnej správy (AIS) má racionalizovať výkon štátnej správy a súvisiace podporné činnosti na kvalitatívne vyššej úrovni. Z hľadiska postupu budovania AIS ide o predprojektovú prípravu, samotné projektovanie, skúšobnú prevádzku, rutinnú prevádzku, ako aj o údržbu a inováciu zariadení. Proces budovania AIS riadi Ministerstvo vnútra SR. Na budovaní sa zúčastňujú ďalšie zložky štátnej správy, technické a programové vybavenie dodáva IVES.