K problémom zostavovania štvrťročných národných účtov. - Stratil, D.
Štvrťročné národné účty predstavujú rozpracovanie a rozvoj systému národných účtov z časového hľadiska. Vychádzajú z metodológie systému národných účtov, majú však rôzne špecifiká. Priblíženie metodologických problémov ich zaradenia do štatistickej praxe a načrtnutie možnosti a postupnosti zavádzania štvrťročných národných účtov v čs. podmienkach.