Friedrich List als Agrarpolitiker. - Henderson, W.O
Friedrich List nar. 1789 presadzoval industrializáciu a obhajoval vytvorenie vyváženej štruktúry v poľnohospodárstve a razantné vylepšenia v poľnohospodárstve, podporované štátom, vrátane odstránenia pozostatkov feudalizmu. Nepočítal však s ochrannými clami, potrebnými pre poľnohospodárstvo.