Zum Erkenntniswert der zeitgenössischen Dogmengeschichtsschreibung. <Eine> quantitative Untersuchung anhand der Darstellung der Physiokratie in deutschsprachigen Lehrbüchern. - Holub, H.W
Na základe textov o fyziokracii v nemeckých učebniciach od r. 1850 sa analyzuje, ako sa prezentuje história ekonomických doktrín. V rôznych obdobiach boli zvýrazňované rôzne aspekty a rôzne teórie. Prezentácia histórie ekonomických doktrín postupne degeneruje na históriu z druhej ruky, pričom chýbajú historické okolnosti a osobnosti.