Budú mzdy pôsobiť inflačne, alebo stabilizačne? - Šujan, I.
V období, keď prevažná časť podnikov je v štátnom vlastníctve, patrí mzdová politika k významným protiinflačným nástrojom vlády. Charakteristika vývoja miezd v r. 1991. Stabilizačná úloha tohto vývinu až do 3. štvrťroka 1991. Nemožnosť tolerovania pokračovania mimoriadneho rastu miezd zo 4. štvrťroka 1991. Predpoklady neinflačného rastu miezd v r. 1992. Nesprávnosť názoru, že rýchlejší rast miezd by mohol prostredníctvom rastu dopytu oživiť rast výroby.