Mzdová politika při makroekonomické stabilizaci. - Kinkor, Jiří
Skúmanie problematiky nepodloženého rastu miezd, ktorý sa spravidla stáva zdrojom rastu nákladovej inflácie. Vzniká ako reakcia ponuky práce na rast cenovej hladiny. Je tiež reakciou na zdedené deformácie mzdových relácií, môže sa stať aj autonómnym zdrojom nákladovej inflácie. Skúmanie vplyvu poklesu produktivity práce pri raste nominálnych miezd na infláciu a rastu cien a miezd na obmedzovanie produkcie.