Regulace ano - ale jaká? Makroekonomický pohled na mzdovou regulaci. - Plachký, M.
Mzdové regulácie sú nevyhnutné vtedy, ak sa vyskytujú obavy z nedostatočnej samoregulujúcej funkcie trhu. Všetky regulácie preto nie je možné v súčasnej dobe odstrániť. To sa týka aj mzdovej regulácie. Nebezpečenstvo inflácie. Nedostatky nariadenia o regulačnom odvode za prekročenie mzdových a ostatných osobných nákladov. Hlavný nedostatok - zameranie mzdovej regulácie na priemerné mzdy.