Instytucjonalne formy przeciwdzialania bezrobociu. Szkolenie bezrobotnych. - Piotrowski, B.
Cieľom preškolenia nezamestnaného nie je len prispôsobiť jeho kvalifikáciu pre konkrétnu potrebu trhu práce. Hlavným cieľom nového programu preškoľovania je pokus vytvoriť mechanizmus pretvárania masovej nezamestnanosti na masovú reštrukturalizáciu trhu práce. Etapami tohto cieľa majú byť oblasti sociálnej ochrany a oblasti špeciálnej podnikavosti. Vytváranie rád nezamestnanosti. Potreby reálnej politiky.