1988-1990: 700000 créations d'emplois, 300000 chômeurs en moins. - Dumartin, A.
Rast zamestnanosti je úzko spätý s rastom ekonomiky. Väčší rast zamestnanosti v krajinách ES. Výroba, zamestnanosť a produktivita práce. Pokles priemyselnej zamestnanosti v I. kv. 1991. Tovarové služby vytvorili za dva roky vyše 500 tis. pracovných miest. Demografický rast a noví pracovníci. Pracovná aktivita žien. Opatrenia politiky zamestnanosti. Spätosť rastu a zamestnanosti trvá.