<The> persistence of job security in reforming socialist economies. - Vodopivec, M.
Problematika zabezpečovania zamestnanosti v bývalých plánovaných a reformovaných socialistických ekonomikách. Mechanizmus redistribúcie dôchodkov na príklade Juhoslávie v 70. a 80. rokoch. Porovnanie cieľov, prostriedkov a výsledkov na trhu práce v týchto krajinách. Kvantifikácia, postup, model a vysvetlenie redistribúcie dôchodkov. Príloha: metóda a údaje použité na vypočítanie redistribučných tokov.