Depuis 1985, les mouvements de main-d'oeuvre s'accélérent. - Le Goff, E.
V rokoch 1985 a 1990 sa pohyby robotníkov s vyše 50 zamestnancami zosilnili. Väčšia časť zamestnancov pracuje na určitý čas. Od roku 1988 však rapídne stúpa počet pracujúcich na určitý čas a od r. 1990 klesá. V stredných podnikoch je mobilita dôležitejšia. Mladí, ženy a menej kvalifikované sily majú miesta menej stále.