Bezrabotica i denežnaja politika. Pravitel'stvo kak generator "delovogo cikla". Pokrač. - Hayek, Friedrich August von
Stanovisko k problému, ako zabrániť využívaniu peňažno-úverových inštitúcií pre politické ciele. Názor na možnosť udržať plnú zamestnanosť a na vzťah medzi globálnym dopytom a plnou zamestnanosťou. Problematika činiteľov ovplyvňujúcich politiku zamestnanosti. Možnosti používania v ekonomickej politike schém (algoritmov) prírodných vied. Výhody a hranice uplatňovania matematických metód v ekonomickej vede.