Chômage des jeunes et fonctionnement du marché du travail: les cas francais et suédois. - Bourdet, Y.
Politika zamestnanosti zameraná na mládež sa neskôr rozvinula vo Švédsku a tu sa aj ustálila a potom vo Francúzsku. Dlhodobá nezamestnanosť mladých ľudí v týchto krajinách. Porovnanie jej vývoja. Politika aktívnej a pasívnej zamestnanosti. Rozdiely v zamestnanosti medzi oboma krajinami. Beveridgeova krivka mladých nezamestnaných. Fungovanie trhu práce a nezamestnanosť mladých.