Urban subcenter formation. - Melsley, R.W
Ukážka súboru dynamických modelov vytvárania urbanistických subcentier. Spoločné zložky modelov - plánovači alokujú rastúci počet obyvateľov do jednej alebo dvoch výrobných lokalít, potreba prioritného umiestnenia infraštruktúry pred umiestnením výrobných kapacít, vonkajšie úspory vo výrobe a straty v doprave.