Zemel'naja reforma v RSFSR. - Chlystun, V.
Ciele pozemkovej reformy v oblasti zmien foriem vlastníctva, vytvorenia rovnakých podmienok pre hospodárenie a pri tvorbe mechanizmu regulovania a stimulovania racionálneho využitia a ochrany pôdy. Úloha štátu pri prerozdeľovaní pôdy a tvorbe poľnohospodárskej politiky. Vytvorenie jednotnej dane z pôdy. Informačný systém o pôde. Zamedzenie degradácie pôdneho fondu.