Poučíme se z Evropy? Podpora malých a středních podniků v ES. - Tíkal, S.
Prednosti malých a stredných podnikov. Nevýhody: ťažko sa orientujú v právnych, správnych a daňových predpisoch, ťažšie prenikajú na trhy, obmedzený prístup k verejným zákazkám, nedostatok kapitálu. K prekonaniu nevýhod navrhla Komisia ES v r. 1986 pomerne ucelený program pre MSP, ktorý sleduje vytvorenie priaznivejších podmienok lepšie kapitálové vybavenie a posilnenie adaptability. Opatrenia na uskutočnenie uvedeného cieľa.