Inkubátory - nástroj ekonomického rozvoje. - Tesar, G.
Prvé podnikateľské inkubátory sa zakladali v USA v polovici 70. rokov. Zmyslom zakladania bolo vytvoriť chránené prostredie pre začínajúce malé podniky, ktoré nemali často dostatok kapitálu a potrebné riadiace a odborné skúsenosti. Charakteristika financovania činnosti inkubátorov, výberu používateľov služieb inkubátorov a poplatkov za poskytovanie služieb.