Jestě jednou: co je a co není živnost. - Nesnídal, Jiří
Upresnenie niektorých ustanovení živnostenského zákona (č.455/1991 Sb.), na ktorý prichádza záplava kritických pripomienok. Určenie pojmu živnosť - živnostenské podnikanie. Živnosťou je len činnosť uskutočňovaná za podmienok ustanovených živnostenským zákonom. Znaky živnosti: sústavnosť činnosti, samostatnosť, činnosť uskutočňovaná na vlastnú zodpovednosť a za účelom dosahovania zisku.