Přemítaní o družstvech. - Klusoň, Václav
Aby družstvá obstáli v konkurencii s ostatnými podnikateľskými formami trhovej ekonomiky, musia prejsť rozsiahlou rekonštrukciou vlastníckych vzťahov. Definícia družstva podľa Obchodného zákonníka. Záväzok k prevzatiu členského podielu a zaplateniu tzv. vstupného vkladu ako podmienka vzniku členstva. Kritériá pre záujemcov o členstvo. Nebezpečie zániku družstva. Rôzne varianty úprav vlastníckych vzťahov.