Přemítání o družstvech. 2. - Klusoň, Václav
Základný majetok v družstve je vytváraný členskými vkladmi. Je to premenlivá veličina závislá od počtu členov. Ďalšou zložkou celkového majetku družstva je nedeliteľný fond, čo je v podstate rezervný fond určený na krytie prípadných strát a k zabezpečeniu pohľadávok veriteľov v prípade konkurzného pokračovania či likvidácie družstva. Charakteristika odvodených funkcií nedeliteľného fondu. Varianty stabilizácie družstiev.