Einkommen, Zinsstruktur und Wirtschaftspolitik in einem enfachen dynamischen Modell. - Frenkel, M.
Analýza vplyvu monetárnej a fiškálnej politiky na príjem a na štruktúru úrokov v rozšírenom dynamickom IS-LM modeli s racionálnymi očakávaniami. Podrobná analýza procesu prispôsobovania. Verzia modelu s flexibilnými cenami dáva krátkodobo keynesovské výsledky a dlhodobo klasické výsledky.