Národní galerie a ekonomická transformace. - Kesner, L.
Stav, kedy dotácie štátu do kultúrnej sféry sú jediným zdrojom príjmov sa neosvedčil a do budúcnosti je neudržateľný. Príklad Národnej galérie ukazuje, že je možné nájsť nové spôsoby financovania jej činnosti. Cestou ku zvýšeniu príjmov je dôsledná orientácia na návštevníka, na rozsah a kvalitu poskytovaných služieb. Komerčná stratégia NG. Predpoklady úspechu nového ekonomického modelu znižujúceho závislosť na štátnom rozpočte.