Slovensko a svet. - Špaňár, S.
Ak by sa Slovensko odtrhlo od ČSFR neústavnou cestou, prišlo by o spojenie so svetom, nedošlo by k rozdeleniu čs. zastupiteľských úradov. Muselo by vybudovať asi v 160 krajinách zastupiteľské úrady, veľvyslanectvá, konzuláty, kultúrne strediská i stále misie. To by vyžadovalo asi 13 miliárd Kčs na prosté vybudovanie zahraničnej siete a 3,2 miliardy Kčs na ročnú prevádzku. Každý obyvateľ Slovenska by musel za túto oblasť zaplatiť 4-5 tis. Kčs.