Dislokační poplatek diskriminuje drobné podnikání. Nebytové prostory. - Císař, J.
Medzi finančne nástroje upevňujúce ekonomickú samostatnosť samosprávnych obcí a spolupôsobiace pri alokácii podnikateľskej aktivity patrí dislokačný poplatok. Platí sa za umiestenie kancelácií, prevádzok, skladov a ďalších zariadení v územnom obvode obce. Problematika základu a úpravy výšky a pohybu tohto poplatku. Diskriminačný charakter súčasnej úpravy dislokačného poplatku vo vzťahu k drobnému súkromnému podnikaniu.