Na cestě k daňové reformě. - Klak, J.
Dane ako forma účasti občanov na úhrade nákladov spojených s existenciou a fungovaním štátu. Úloha daní v bilancii príjmov štátneho rozpočtu od r. 1955 do r. 1989 a v prechodnom období k trhovej ekonomike. Porovnanie daňovej kvóty v ČSFR s daňovou kvótou vo vybraných vyspelých krajinách. Reforma dane z obratu a príprava podmienok na prechod k dani z pridanej hodnoty. Opatrenia vedúce k zabráneniu únikov dane z obratu.